Gözaltı...

Başına gelmeyenler için "gözaltı", günlük "rutin haber bültenleri"nde okunup, seyredilen "hayatın olağan akışında yaşanan uygulama" olabilir. Lakin ilk kez bunu yaşayanlar için kelimenin tam anlamı ile "kabus" sayılır.

Kendi adıma sık yaşadığım için garipsemiyorum. Hayata dair değişik insan manzaralarına rastladığım için tecrübemin arttığına dair tesellim bile var. Fakat canım memleketimin insanlarının "gözaltı" konusunda ciddi bilgisiz olduğunu gözlemledim. "Geçmiş olsun" temennisinde bulunan dostlarım, okuyucularımın ısrarlı soruları üzerine toptan bir cevap yazıp, bir nevi kamu görevini yerine getirerek "gözaltı" olayını vatandaşımızın anlayacağı lisan ile tanımlamaya gayret edeceğim ki başına gelenler hazır olsun!..

***

Malumunuz hukuk, memlekette en çok tartışılan konu. Bu yüzden hukuk, yasalar ve yönetmenlikler detayına girmeye niyetim yok. "Gözaltı", kolluk gücü olan polis ve jandarma tarafından yapılır. Suç üstü, adli şikayet ve savcı ve hakim kararı ile gerçekleşir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 282 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar