Dünya BMC'yi biliyor!..

Savunma sanayi ve BMC ile ilgili yazılarım ciddi ses getirmiş. Olağanüstü bilgi ve belgeler yağmaya başladı. BMC'yi sadece Türkiye kamuoyu tanıyor sanıyorduk oysa dünyanın önemli sanayi kuruluşları bizlerden iyi tanıyor ve yakın takibe almışlar bile.

Para kokusunun en fazla hissedildiği sektör Savunma Sanayi... Kokuyu alanların üşüştüğü sektörde kayrılan, ayrıcalık tanınan BMC'nin "Altay Tankı" ihalesine girme yeterliliği bile yoktu. Otokar'ın yıllar süren AR-GE çalışmalarından sonra 5 adet prototip ürettiği yerli, Türk Malı, Altay tankının Saray'daki görüşme ile BMC'ye verilme kararı çok tartışıldı. Günün birinde "Yüce Divan"lık olacağına dair ciddi iddialarda var.

Başta Afrin olmak üzere Suriye operasyonlarında çok sayıda tank kaybettiğimiz bir gerçek. TSK'nın çok "İvedi" kodu ile tank ihtiyacı var. NATO anlaşmalarında kakalanan eski tanklar Arifiye'de modernize edilmişti. En yenileri Alman Leopart'lardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 282 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar