​​​​​​​BMC'ye şartlı üretim izni...

BMC ile ilgili yazılarım olağanüstü ilgi gördü. Ve bu arada müthiş bilgi akışı sağlanıyor. Savunma Sanayi işi farklı mevzuatları var. "Öyle ben yaptım oldu. Param var, iktidara yakın dayım var"...

Öyle ben yaptım oldu. Param var, iktidara yakın dayım var" deyip bu sektöre balıklama giremiyorsunuz. Aslında her şey kanunların çerçevesine alınmış. Kaçacak delik yok. "İmtiyaz" da yok. Lakin devir değişince yasalar kevgire dönüp, paraya uzanan yollar hoyratça açılıyor.

Her yıl Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan kontrole tutulan malzeme listesi vardır. Bu 5201 sayılı kanun gereğince yayınlanır. MSB'nın internet sayfasında ve Resmi Gazete'de bu listeyi her vatandaş bulabilir.

Bu listenin 2'nci maddesinin a fıkrası "Tanklar, tırtıllı araçlar" diye başlar ve diğer araçları da belirtir. Bu listede belirtilen malzemelerin üretilmemesi durumunda ihracatı, ithalatı için MSB'den izin alınması gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar