Ateşkes oylaması ve gerçekler...

Azerbaycan'ın yüzde 21'lik toprağının Ermeniler tarafından işgalini yaklaşık 10 gün yazmaya gayret ettim. BM ve MİNSK grubunun "İşgal altındaki topraklardan çekilin" kararını Ermenilerin Karabağ konusunda taviz koparmak için yerine...

Azerbaycan'ın yüzde 21'lik toprağının Ermeniler tarafından işgalini yaklaşık 10 gün yazmaya gayret ettim. BM ve MİNSK grubunun "İşgal altındaki topraklardan çekilin" kararını Ermenilerin Karabağ konusunda taviz koparmak için yerine getiremediğinin de altını çizdim. Aradan 27 yıl gibi uzun süre geçtikten sonra Azerbaycan ordusunun başlattığı başarılı operasyonun en kritik döneminde Rusya'nın devreye girerek ateşkese zorlayabileceği ihtimalini de yazdım. Keşke haklı çıkmasaydım. Operasyonun sürdüğü 13 gün içerisinde Ermenistan Cumhurbaşkanının telefonuna bile çıkmayan Putin, neden Dışişleri Bakanı Lawrov'u devreye sokup iki ülkenin Dışişleri Bakanlarını Moskova'da masaya oturttu?

Azerbaycan'da halkın tamamı zafere odaklanmışken, ordusunun duraklamadan Şuşa'ya kadar ilerleyeceğinden emin kitle; Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i "Baş Komutan" olarak inandığı anda ateşkese niçin razı olmuştur?

Ateşkese rağmen Ermeniler niçin sivil halkın bulunduğu yerleri bombalamaya devam etmiştir?

Ermeniler uluslararası platformda suçlu duruma düştüklerini bile bile başta Gence olmak üzere sivil halkın bulunduğu bölgelere füze atmaya neden devam etmektedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 282 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar