Ahiret ve siyaset

Ozan Arif'i yolcu edeli  bir ay oldu. Bana göre O'nu kanser değil kahır öldürdü. Canımı sıkan ise dirilerimize gösterilmeyen saygı artık ölülerimize de gösterilmiyor. Cenazemize, mevlidimize, anma günlerimize bile...

Ozan Arif'i yolcu edeli  bir ay oldu. Bana göre O'nu kanser değil kahır öldürdü. Canımı sıkan ise dirilerimize gösterilmeyen saygı artık ölülerimize de gösterilmiyor. Cenazemize, mevlidimize, anma günlerimize bile müdahale ediliyor. Lafı uzatmadan Arif Ağabeyin emaneti, oğlu Mehmet Alp'in mevlide izin verilmeyiş olayını yazdığı notuna göz atalım:

***

Babamın Hakk'a yürüyüşünün 40. günü dolayısıyla babamın gönüldaşları Aksaray'da bir mevlid okutmak istemişler.

Allah şahit, benim ne böyle bir niyetlerinden, ne de resmi başvuruda bulunduklarından haberim yoktu.

Bana yeni ulaşan ve sizinle aşağıda paylaştığım kararla Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal babamın gönüldaşlarının dilekçesini, okutulmak istenen mevlidin 31 Mart 2019 mahalli seçimleri öncesine denk geldiğini belirterek 633 Numaralı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 25. maddesini gerekçe göstererek reddetmiş.

Paylaştığım kararda yazmasına rağmen, ben herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmaması için tekrar internetten mevzu bahis kanun maddesine baktım. Aynen şöyle yazıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar