Savaş halinde tarımın önceliği!..

Bugün bu köşeye bir tarım ve düşünce adamını konuk edeceğim. Asıl mesleği Harita Mühendisliği olmasına rağmen topraktan kopmayıp tarım ile uğraşan Hakkı Hoca, Türk Milliyetçisi...

Bugün bu köşeye bir tarım ve düşünce adamını konuk edeceğim. Asıl mesleği Harita Mühendisliği olmasına rağmen topraktan kopmayıp tarım ile uğraşan Hakkı Hoca, Türk Milliyetçisi gözüyle savaş halinde tarımın önemine dikkat çekiyor.

"Ülkemizin gündemi 'güvenlik' ve 'ekonomi' öncelikli maddeler ve tartışmalar ile çok yoğun geçmekte.

Her konuda ağrıyan yaramıza günlük pansumanlarla meşgulüz.

Güvenlik konularından sorumlu resmî ve siyasi görevliler geç refleks gösterse de yavaş yavaş duruma vaziyet etmekte; Türk ordusu ise, 'NATO'suz', hatta 'NATO'ya' karşı tedbirli olarak, halen devam eden cephe çatışmaları dâhil olmak üzere resmen ilan edilmemiş fiili savaş durumuna geçmiş bulunmaktadır.

Ekonomimizin yaşadığı sert rüzgârların oluşturduğu dalgaların görülmeyen en saklı parametresi, her an çıkması muhtemel bir bölgesel sıcak savaşın ihtiyaç göstereceği 'maliyete' hazırlıklı olmak.

Yatırımların yavaşlatılması, birçoğunun askıya alınması, tasarruf öncelikli politikaların gündeme gelmesi ve son konuşmasında Sn. Erdoğan'ın vatandaşa 'kanaat' öncelikli yaşam tarzını tavsiye etmesi gelecek günlerin 'küçülen ve sıkılacak olan ekonomik' hayatın ilk işaretleri olarak gözüküyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar