Askeri Okullar-Haksız Hacizler ve Cumhuriyet...

Harb Okullarına öğrenci alımları konusunda yazdıklarımın yankısı devam ediyor. Sadece Harb Okullarına değil, Sahil Güvenlik ve Jandarma Akademisi, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Sözleşmeli subay-astsubay, uzman...

Harb Okullarına öğrenci alımları konusunda yazdıklarımın yankısı devam ediyor. Sadece Harb Okullarına değil, Sahil Güvenlik ve Jandarma Akademisi, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Sözleşmeli subay-astsubay, uzman ve erlerin alımının tamamını MSB bünyesindeki "Personel Genel Müdürlüğü"ne bağlı "Personel Temin Merkezi" yapıyor. Peki ya o ünlü "Personel Genel Müdürü kim?" Nizamettin Ekinci... Ekinci'nin AKP Diyarbakır milletvekili aday adaylığı esnasında hazırladığı seçim afişini ve üzerindeki terör örgütünü çağrıştıran renkleri gazetemiz Yeniçağ iki yıl önce duyurmuş, Nizamettin Ekinci ile ilgili bir çok haberi okuyucularımızla paylaşmıştı. Ekinci'nin idaresindeki "Personel Temin Merkezi"nde görev yapan emekli-sivil ve asker kişilerin kimler tarafından belirlendiği ortaya çıkıyor. Ekinci'yi oraya getiren şüphesiz Adnan Tanrıverdi... Tanrıverdi malumunuz sarayın "askeri başdanışmanı"... Ekinci 15 Eylül'de görevden alındı. Kim bilir belki yakında "büyükelçi" unvanı ile bir ülkeye gönderilerek ödüllendirilir.

***

Bu arada bir düzeltme yapalım. MSB Rektörlüğünün personel alımı konusunda dahli olmadığına dair bilgi aldım. Personel Temin Merkezi'nin bağlı olduğu Personel Genel Müdürlüğü'nce MSB Rektörlüğü bilgilendiriliyormuş. Sonuçta en üst sorumlu rektörlük sayılır. Dolayısı ile Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun takibinden sorumlu olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Harb Okulları ve diğer askeri okullarda gönüllü ya da sözleşmeli öğretim görevlisi olmak için çok sayıda emekli subay başvuruda bulundu. Bunlar için mülakat komisyonu oluşturuldu. Komisyonda tanıdığım okul komutanları da var. Lakin kriterler Nizamettin Ekinci'den geldiği için özellikle "Milliyetçi-Türkçü-Atatürkçü-Devrimci" kimlikleri ile bilinen, sosyal medyada hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunanları "yetersiz" diye mülakattan elediklerini öğrendim. Bunlardan birisi de Kuleli'den Hazırlık Sınıfından beri yakın arkadaşım Emekli Piyade Albay İlteriş Ziya Çamurdan... Çamurdan "adımı yaz" dediği için zikrediyorum. Kabul edilmeyen 50'den fazla kişi var.

Adı üzerinde asker ocağı-peygamber ocağı buralara siyaset, kayırmacılık girerse sonu felaket olur. Tarih tekerrürden ibarettir. İbret alınması için uyarıda bulunmak da bizlerin görevi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 517 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 283 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar