24 Haziran seçimlerini okumak -1-

24 Haziran seçimlerinin dumanı halen tütüyor. Sebep ve sonuç ilişkileri ile ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapılmış değil. KONDA'nın 100 sayfalık analizi kıymetli olmakla birlikte detaylarla dolu....

24 Haziran seçimlerinin dumanı halen tütüyor. Sebep ve sonuç ilişkileri ile ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapılmış değil. KONDA'nın 100 sayfalık analizi kıymetli olmakla birlikte detaylarla dolu. Bugüne kadar en detaylı yorumu, benim fikir babam, Komutanım, gönüllerin gerçek anlamdaki Genelkurmay Başkanı emekli general Hasan Peker Günal yaptı. İzin alarak değerli okuyucularımızla paylaşıyorum.

Bütün hayvanlar eşittir.

Ama bazı hayvanlar ötekilerden daha eşittir.

(George Orwell; Hayvan Çiftliği.)

24 Haziran seçiminin sonuçlarını ayrıntılı irdeleyerek, ülkeyi düştüğü bataktan kurtarabileceği umudunu taşıdığım siyasi partiler ve üyeleri/sempatizanları açısından geleceğe yönelik çıkarımlar elde edebilmek amacıyla bir süre izin istemiştim. İrdelememi tamamladım; sonuçlarını aşağıda açıklıyorum. Ama önce, sosyo-politik konularda bir bilim adamı olmadığımı; bu konulardaki okumalarımı ve güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgileri çok uzun yıllara dayalı deneyimlerimi de içeren akıl ve mantık süzgecinden geçirerek TARTIŞILABİLİR bir takım sonuçlara ulaştığımı ifade etmek isterim.

Önce, rakamlara ve ayrıntılara fazla boğmadan, birkaç bölüm halinde, seçimin matematiksel ve politik bir değerlendirmesini yapacağım; ardından da demokrasi açısından felsefi bir yaklaşım sunacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 515 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 279 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 403 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar