Savaşın kadınları

8 Mart, sözümona “Dünya Kadınlar Günü”ydü. Bu münasebetle muhafazakâr bazı kuruluşlar bile tuhaf programlar yaptılar. İçimden dedim ki: “Niyet ne kadar halis olursa olsun, şuur eksikse iş...

8 Mart, sözümona “Dünya Kadınlar Günü”ydü. Bu münasebetle muhafazakâr bazı kuruluşlar bile tuhaf programlar yaptılar. İçimden dedim ki: “Niyet ne kadar halis olursa olsun, şuur eksikse iş çığırından çıkıyor!”  

Kapitalist mantığın kadını sokağa çekip kirleten amacına bir güzel hizmet ettiler! 

Reklâmlarda “araç”, podyumda “askı”, meyhanede “masa”, pazarlamada “kasa”, siyasette “imaj”, ticarette “aksesuar”, televizyonda “reyting” (kadını harcayan çok daha iğrenç alanlar var) olarak kullanılan kadınlardan kimse söz etmedi. 

“Başarılı kadınlar” türünden programlar yapanlar da “kadının asıl başarı” alanının erkeklerle yarışmak değil, “doğru insan” yetiştirmek olduğunu özenle saklamaya çalıştı.

Hele hele bu ülkenin kazanılmasında canını dişine takarak çalışan “fedakâr kadınlar” hiç akla getirilmedi.

Oysa bu ülkenin selâmeti için savaşan kadınlar, hatta çocuklar var. Batı’nın normları kendine, madem böyle bir gün ihdas edilmiş, neden kendi varlığımıza uygun şekilde programlar yapmayalım?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Osmanlı’da ev hayatı 03 Kasım 2020 | 475 Okunma Osmanlı evleri ve modern evlerimiz 02 Kasım 2020 | 358 Okunma Toplum yeniden inşa edilmeli 31 Ekim 2020 | 380 Okunma Osmanlı’da çocuk olmanın anlamı 30 Ekim 2020 | 267 Okunma Türkiye’de çocuk olmak… 28 Ekim 2020 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar