Medyatik linç yahut toplumsal cinnet!

Bir ara benim de başıma geldiği için, “medyatik linç”in ne demek olduğunu iyi bilirim...“Doğru”nuz “yanlış”a çevrilir, hışımla üzerinize gelinir; öyle bir kör fırtına...

Bir ara benim de başıma geldiği için, “medyatik linç”in ne demek olduğunu iyi bilirim...

“Doğru”nuz “yanlış”a çevrilir, hışımla üzerinize gelinir; öyle bir kör fırtına koparılır ki, kimseye derdinizi anlatamazsınız.

Anlatamazsınız, çünkü kimse gerçeği öğrenme derdinde değil, herkes nefsini tatmin peşindedir…

Değişik sebeplerden insanların içinde birikmiş ne kadar kin varsa, intikam hissi varsa, nefret varsa, yenilmişlik duygusu varsa, “fırsat bu fırsat” diyerek üzerinize boşaltırlar. “Vur abalıya” mantığı içinde, neden vurduklarını dahi bilmeden, vururlar.

Tam bir “kördövüşü”ne kurban gidersiniz! Öyle bir hava oluşur ki, yakınlarınız bile sizden kaçmaya başlar. “Vebalı” muamelesi görürsünüz. Can dostlarınız aynı güruha hedef olmaktan ve “kim vurdu”ya gitmekten korkup seslerini çıkaramazlar. Bir zamanlar yalvar-yakar, rica-minnet sizinle fotoğraf çektirip sosyal medyalarında iftiharla paylaşanlar, hızla o fotoğrafları silme telâşına düşerler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Osmanlı’da ev hayatı 03 Kasım 2020 | 475 Okunma Osmanlı evleri ve modern evlerimiz 02 Kasım 2020 | 358 Okunma Toplum yeniden inşa edilmeli 31 Ekim 2020 | 380 Okunma Osmanlı’da çocuk olmanın anlamı 30 Ekim 2020 | 267 Okunma Türkiye’de çocuk olmak… 28 Ekim 2020 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar