“Kılavuzu tilki olanın”!..

Reşit olmadan önceki maceraları dillere destan olmuş Aleyna Tilki isimli bir şarkıcı kızın, “Türk gençlerine ilham” verdiği gerekçesiyle örnek gösterilip ödüllendirildiğini okuyunca nasıl bir ülkede yaşadığımı düşündüm!

İçimden defalarca “Fesübhanallah” çektim. Defalarca “Hafazanallah” dedim.

“Tuz da mı koktu?” demekten de kendimi alamadım.

“Satanist” filan iddialarını bir yana bıraksam, yaşadığı “aykırı hayat” tarzını da hiç dikkate almasam ve merakımdan sorsam: “Bu kızcağız hayata hangi katkısıyla gençlere ilham veriyor, hangi doğrularıyla örnek gösterilmeyi hak ediyor?”

Sosyal medyasına şöyle bir baktım: Bir kere Türkçe bilmiyor. Okuma-yazma seviyesi “eh işte” denebilecek kıvamda. Bilgi düzeyi yerlerde sürünüyor. Hiçbir paylaşımında kültür kırıntısı yok. Şarkı tarzı “yerli” değil, “milli” değil. Hiçbir şarkısında ve hayat tarzında bu toprakların rengi, âhengi, kokusu yok. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Osmanlı’da ev hayatı 03 Kasım 2020 | 471 Okunma Osmanlı evleri ve modern evlerimiz 02 Kasım 2020 | 352 Okunma Toplum yeniden inşa edilmeli 31 Ekim 2020 | 380 Okunma Osmanlı’da çocuk olmanın anlamı 30 Ekim 2020 | 265 Okunma Türkiye’de çocuk olmak… 28 Ekim 2020 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar