'Yeni Türkiye'

Özellikle Köy Enstitüleri geleneği ve klasik CHP kültürü içinde yetişen insanların hayatı zorlaşıyor. Yaşlı olmaları gerekmez. Aile ortamları, arkadaşlık ilişkileri ve hayat tarzı ilerici...

Özellikle Köy Enstitüleri geleneği ve klasik CHP kültürü içinde yetişen insanların hayatı zorlaşıyor. Yaşlı olmaları gerekmez. Aile ortamları, arkadaşlık ilişkileri ve hayat tarzı ilerici geleneği ve evrensel kültürü gençleri de kapsayacak şekilde bugüne taşımıştır.

Bu insanlar okuldaki öğretmenlerine, ders kitaplarındaki bilgilere güvenmişler, kızlı erkekli sokakta dondurma yiyerek gülüşmüşler, flört etmişler, tartışmışlar, kavga edip barışmışlar, içinde yaşadıkları ülkeye, okul ve aile ortamlarına temel bir güven duygusuyla yetişmişlerdir.

KÖKLERİ SAĞLAM VE BİRLEŞTİRİCİ

Cumhuriyet çeşitli maceralardan, darbelerden, katliamlardan geçse de ülkeyi yönetenler 1980’lerin sonuna kadar kurtuluşun değerini yüksek tutmuşlar ve kuruluşun temel ilkelerinden sapmamışlardır. Sapmak istediklerinde de sapamamışlar, onları ancak esnetebilmişlerdir. Değerlerin ve ilkelerin muhafızlarından korkmuşlar; askerlerden, üniversitelerden, öğrencilerden, ilerici gazetecilerden, barolardan, diplomatlardan, meslek birliklerinden… ve evet, hepsini tek kavramla belirtmek gerekirse, AKP zihniyetinin yok etmeye çalıştığı “elit tabaka”dan çekinmişlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.579 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 26 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 760 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar