Sıfır noktası

Ben korkmaya başladım.Özellikle Rusya’nın geliştirdiği RS-28 Sarmat balistik füzesinin özelliklerini okurken üzerime bir korku musallat oldu.

Askerî uzman Aleksey Leonkov, bunlardan on tanesinin ABD’nin bütün nüfusunu yok edebileceğini söyledi.

Yani bir sabah metro durağında işe gitmek için bekleyen, çocuklarını okula bırakmak için otoyolda araba kullanan, bahçesini sulayan, yatağında uyuyan ya da televizyon seyreden bütün normal Amerikalılar, çoluk çocuk yaşlı hep birlikte yanarak yok olabilirler.                                                                                                                                                                                                             

Amerikalılar muhtemelen “kamuoyu” denilen şey yüzünden fazla ayrıntıya girmiyorlar, ancak onlar da denizden, havadan ve karadan fırlatılan nükleer başlıklı seyir füzelerinin ve balistik füzelerin imha kabiliyetini geliştiriyorlar. Ve elbette insanlığın ilk kez Irak’ta tanık olduğu, zırhlı birlikleri sahrada parçalayıp yok eden MOAB bombaları... Bunların bir de “yoğunlaştırılmış radyasyon-azaltılmış çarpma” (ERE) etkisi yaratan nükleer versiyonu varmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.579 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 26 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 760 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar