Ergenekon ve Balyoz

Olaylar ve süreçler sonuçlarına göre değerlendirilir. Yöntem basittir: olaydan öncesini, sonrasıyla kıyaslarız.Ailelerden oluşan geniş bir kesimi de etkileyen insani acıları, ölümleri, sıkıntıları elbette bir yana bırakamayız.

Hiçbir beraat kararı bunları telafi edemez.

Fakat yukarıdaki basit yöntemle bakıldığında, Ergenekon/ Balyoz İhaneti’nin, siyasî iktidarın sürecin başlangıcındaki talep ve niyetlerine uygun sonuçlar verdiği görülür.                         

Tertipçilerin tasfiye edilmiş olması bu gerçeği değiştirmez.

En genelde Türk Ordusu’nun yapısı başlangıçta istenen şekilde değiştirilmiş; en donanımlı, bilinçli ve seçkin subaylar tasfiye edilmiş; istifalarla birlikte toplamda otuz bine yakın muvazzaf subay ordudan ayrılmış; silahlı kuvvetlerin emir-komuta birliği bozulmuş; askeri eğitim kurumları kapatılmış; askerî istihbarat imkânları neredeyse yok edilmiş;  tayin ve terfiler siyasî iktidarın tercihlerine ve seçimine bırakılmış; ve nihayet, sonuçlarını ve etkilerini ancak savaşta görebileceğimiz deneysel bir paralı askerlik uygulaması getirilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.579 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 26 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 757 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar