Boşa geçmiş zamanların bedeli

"1914 yazı yaklaşırken, etrafta ne olup bittiğine bakan Osmanlılar, herhalde derin yeis ve endişelere kapılmış olmalıdır...

Artık aleniyette cereyan etmeye başlamış o berbat fakat çok da gerçek paylaşım planlarının yol açtığı endişe ve korku, bir buhurdanlıktan yayılıp etrafı kaplayan rayiha gibi İstanbul’un eski semtlerinde bütün kapı aralarından içeri sızmakta, Osmanlılara beka sorunlarının yeni bir evreye ulaştığını söylemektedir. Adeta uzun yıllardan beri açmazlara saplanıp kalmış Osmanlı İmparatorluğu’nun nesillerden nesillere devrettiği tüm zafiyetlerin bir bileşeni karşılarına dikilmiş, boşa geçmiş tüm zamanların bedelini istemektedir."
"Boşa geçmiş zamanların bedeli!" Bedeli ödeme vaktinin geldiğini hissedenlerin derin kaygıları... Şimdi de, belki nesillerden devralınmış olmayan, fakat son yirmi yıl içinde biriken zafiyetlerin tamamı karşımıza dikilmiş, bizden boşa geçmiş zamanların bedelini istemektedir.
Ekonomi çöküşün eşiğinde, dış politikada karar vakti geldi, içeride müstevlinin desteklediği geniş bir liberal cephe içi her şeyle doldurulabilecek soyut bir "demokrasi" talebiyle oluştu, güneydoğu sınırlarımızda PKK ve El-Kaide türünden örgütler iki ayrı koldan saldırı hazırlığı içinde, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de savaş ihtimali belirdi, ABD Hürmüz Boğazı’na asker gönderme kararı aldı.
Balkan Savaşları’ndan sonra düveli muazzama bizi Asya’ya doğru sürerek dağıtmak istedi, fakat biz Anadolu’da tutunmayı başardık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.581 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 28 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 762 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar