AKP’nin stratejisi nedir?

Kısaca belirtmek gerekirse, AKP’nin stratejisi yoktur. Devlet stratejisi Saray’da oturan danışmanların tavsiyesiyle oluşturulmaz. Stratejik konularda çalışan bütün resmî ve sivil kurumların topladıkları veriler ve...

Kısaca belirtmek gerekirse, AKP’nin stratejisi yoktur. Devlet stratejisi Saray’da oturan danışmanların tavsiyesiyle oluşturulmaz. Stratejik konularda çalışan bütün resmî ve sivil kurumların topladıkları veriler ve yaptıkları analizler temelinde dışişleri bakanlığının uzmanları ve kurmay sınıfından askerler tarafından hazırlanır ve ülkenin yasama organında karara bağlanır. Bu süreçte ülkenin ekonomik potansiyeli, askeri gücü, teknoloji yenileme kapasitesi vs. hep birlikte ve gerek bölge gerekse dünya ülkeleriyle kıyaslamalı olarak değerlendirilir.

Sonuçta ortaya bir “Devlet Stratejisi” çıkar. Ülkenin sanayi kuruluşları, sendikaları, üniversiteleri bundan haberdar edilir ve halk belirlenen strateji doğrultusunda medya organlarının da katkısıyla bilgilendirilir. Özellikle savaş ihtimali ya da savaş hâli durumlarında haberdar etme ve bilgilendirme önem kazanır.

Bu strateji belgesi kırmızı ciltle kaplanıp, her yeni iktidara şöyle bir gösterildikten sonra devletin derin kasalarında ya da kozmik odalarında saklanmaz. Günümüzde böyle şeyler komiktir. Elbette, devletin casusluk faaliyetleri ve seferberlik planları gibi gizli tutulması, sürekli güncellenmesi gereken taktik faaliyetlerini ana stratejiden ayrı tutuyorum.

STRATEJİDEN GÜNLÜK SİYASETE

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.579 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 26 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 757 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar