Acıklı ve komik

İnsanı hem kederlendiren hem de güldüren olaylara “trajikomik” deniyor. Trajikomik olaya baktığınızda, gerçekten çok acıklı, üzücü bir tablo görürsünüz; fakat öte yanda...

İnsanı hem kederlendiren hem de güldüren olaylara “trajikomik” deniyor. Trajikomik olaya baktığınızda, gerçekten çok acıklı, üzücü bir tablo görürsünüz; fakat öte yanda, aktörlerin telaşı, sakarlığı ve aykırı vaziyetleri sizi güldürür.

Sorosçuluk, Susurluk olayı ve Madımak yangını el ele vererek Demokrasi İttifakı kurmuş. İttifakın sözcüsü, Vatan Partisi Genel Sekreteri’ne telefon ederek, “Biz birleştik, sizi dışarıda bırakmaya karar verdik” demiş. Madımak gericisi, “gladyonun Kraliçesi” ve Soros’un acentasına “kesinlikle iktidar oluruz” diyerek ittifak önermek komik değil miydi mesela? Kesinlikle iktidar olmadan önce, kitlesel muhalefet olmak daha iyi olmaz mıydı?

Mesela bakınız Sayın Karamollaoğlu ne diyor: “Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu. İnsanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu.” Sınıfsal bir öfkenin toplumun derinliklerinde mayalandığını ve bir çıkış yolu aradığını görüyor. Yoksulların savunucusu, açların sözcüsü kostümünü giyiyor. Sahnede bir rol boşluğu hissetti. İdris Küçükömer’i okumuş bile olabilir. Üstelik komünistler gibi sağ yumruğunu sıkarak selam veriyor. Komik değil mi?

GÖKLERDEN GELEN BİR SES’

Sayın Kılıçdaroğlu’nun rolü ne kadar zor! Görevini yerine getiremedi. Muhalefeti Şövalye Gül’ün liderliği altında birleştiremedi. Savaşan ordunun komutanı, “göklerden gelen bir ses” olarak helikopterle Şövalye’nin bahçesine indi ve “Mesele senin bildiğin gibi değil aslanım, ortalıkta fazla görünme!” diyerek onu ikna etti. Geriye, Sayın İlhan Kesici ve Sayın Abdüllatif Şener kaldı.

Birincisinden korkulur. Merhum Demirel’in vücut bulmuş hâli, basbariton sesiyle rakamları konuşturuyor. Karizmatik! Yere bağdaş kurup ayran da içebilir, Cumhuriyet Balosu’nda vals de yapabilir. Cumhurbaşkanı seçilirse, maazallah Kılıçdaroğlu falan dinlemeyip, CHP’yi burnundan yakaladığı gibi sağa doğru sürükleyip götürebilir. Diğeri mütedeyyin ve mazbut bir adam... Fakat Reis’e olan muhalefetinin programatik yönünü ben şahsen anlayabilmiş değilim. TGB’nin Gençlik Meclisi’nde yaptığı konuşmayı dinlemiştim; kuvvetler ayrılığını güzel anlatmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.579 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 26 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 757 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar