Saray’ın kâbusları

“İnsanı, bilinmeyenin dokunuşundan daha çok korkutan hiçbir şey yoktur” der Elias Canetti ve ekler: “İnsanların etraflarında yarattıkları bütün mesafelerin nedeni bu korkudur.” Muktediri en fazla korkutan...

“İnsanı, bilinmeyenin dokunuşundan daha çok korkutan hiçbir şey yoktur” der Elias Canetti ve ekler: “İnsanların etraflarında yarattıkları bütün mesafelerin nedeni bu korkudur.”

Muktediri en fazla korkutan sınırsız iktidar mecburiyetidir. Bu mecburiyetin anaforuna kapılan muktedirin geri dönüşü, yaptığı hataları telafi etme şansı yoktur. Bir adım gerilese, bir seçim kaybetse, işlediği bütün suçların ve ihanetlerin önüne dağ gibi yığılacağını ve kendisinden hesap sorulacağını bildiği için sınırsız iktidar arayışına mecburdur.

Kendisini herkesin ve her şeyin üstünde tutmaya mecburdur. Denetleyici, sorgulayıcı, hatta muhalif hiçbir kurum ve güç kalmayana kadar kendi iktidarını tahkim etmek, merkezileştirmek, çevresini menfaat ağlarıyla örmek, kendi silahlı gücünü oluşturmak zorundadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 1.579 Okunma HDP sorunu 24 Ağustos 2019 | 26 Okunma Müşterek harekât 17 Ağustos 2019 | 269 Okunma Diyanet’in tarikat cemaat raporu 10 Ağustos 2019 | 757 Okunma Yeni bir dünya 06 Ağustos 2019 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar