Yeni Türkiye Sözleşmesi ve bir sorumluluk olarak siyaset

AK Parti'nin Türk siyasetine getirdiği önemli bir katkı da, hiç kuşkusuz her biri halkla, milletle arasındaki bir sözleşme hükmüne geçen seçim beyannameleridir. Seçim beyannameleri şimdiye kadar girdiği...

AK Parti'nin Türk siyasetine getirdiği önemli bir katkı da, hiç kuşkusuz her biri halkla, milletle arasındaki bir sözleşme hükmüne geçen seçim beyannameleridir. Seçim beyannameleri şimdiye kadar girdiği bütün seçimlerin öncesinde AK Parti mutfağında aylar öncesinden hazırlanmaya başlanan son derece titizlikle hazırlanan ve neticesinde bir hükümet programı gibi işleyen metinlerdir.
Kuşkusuz, seçim beyannamesi veya seçimlerden önce bir vaatler paketi hazırlığı sadece AK Parti'ye özgü değil. Bir çok parti buna benzer çalışmalar içinde oluyor. Ama hiç birinin ne muhtevası ne de ufku veya inandırıcılığı AK Parti'nin hazırladıklarıyla kıyas bile kabul etmiyor.
Seçime girerken partilerin seçmenlerine bol keseden verdikleri, ama daha bu şekliyle sözünü verirken bile yerine getirmeme niyetlerini izhar ettikleri uçuk vaatleri aslında siyasetçinin toplum nezdindeki güvenilirliğini büyük ölçüde zedelemektedir. Siyasetçiyi, almak zorunda olduğu kapmak için yanıltıcı ve aldatıcı bin bir türlü pazarlama tekniğiyle bir tür işportacıya dönüştürür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 340 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar