Türkiye Cerablus’ta çözüm için alan açtı

Cerablus Operasyonu ile beş yılını dolduran ve dünyanın en önemli aktörlerinin müdahil olduğu Suriye'deki krizde yeni bir döneme girilmiş bulunuyor. PYD ile DAEŞ arasında kurulan tahterevalli ile Suriye topraklarında...

Cerablus Operasyonu ile beş yılını dolduran ve dünyanın en önemli aktörlerinin müdahil olduğu Suriye'deki krizde yeni bir döneme girilmiş bulunuyor. PYD ile DAEŞ arasında kurulan tahterevalli ile Suriye topraklarında oluşturulmaya çalışılan demografik dönüşüm, Suriye halkının iradesini de varlığını da hiçe sayarken, ortaya çıkan ağır trajedinin faturasını Suriye halkıyla birlikte bir tek Türkiye ödemekteydi. Türkiye'nin Cerablus'tan Suriye sorununa bu yeni girişimi, her şeyden önce bu durumun artık böyle devam edemeyeceğini ilan etmiş oluyor.
Üye ülke olması dolayısıyla bu olayın NATO'nun güvenliğinin sağlanması bakımından ayrı bir önemi var.
Öyle ki neredeyse üç yıllık bir sürenin ardından NATO'nun DAEŞ terör örgütüyle fiilen bir sınırı kalmamış durumdaydı. Terör örgütlerinin kontrolünde bulunan Ayn el Arab, Afrin gibi bölgelerden NATO sınırları her ne kadar tehdit algılamaya devam etse de en azından sınırların DAEŞ'ten temizlenmiş olması önemsenmeli.
22 Mayıs'ta gerçekleşen AK Parti Kongresinden sonra Başbakan Binali Yıldırım “dostlarımızı arttırıp düşmanlarımızı azaltacağız” demişti. Bu dış politikada güçlü bir dönüşümün sinyali olarak algılanmıştı. Gerçekten de Binali Yıldırım Başbakanlığındaki 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İsrail'le uzunca süredir devam eden normalleşme görüşmelerinin neticeye kavuşmasında, Rusya ile uçak krizi sonrası bozulan ilişkilerin düzelmesinde önemli adımlar attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar