Tiyatro ve sahne arkası

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastın neredeyse bütün detayları, saniye saniye önce sosyal medyada yayınlandı, akabinde herkesin vizyonuna sunuldu. Bu sunumun yaşadığımız dünyanın...

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastın neredeyse bütün detayları, saniye saniye önce sosyal medyada yayınlandı, akabinde herkesin vizyonuna sunuldu. Bu sunumun yaşadığımız dünyanın iletişim ve medya şartlarıyla yakından alakalı olduğunda kuşku yok. Ama daha kuşkusuz olan suikastı planlayan ve uygulayanın bu suikastın nasıl yansıması gerektiğine dair kendi planını da suikast paketinin bir parçası olarak tasarlayıp uygulamış olduğudur.
Suikastın bütün detayları gerçekten herkesin gözü önünde cereyan etti, ama bu arada suikast esnasında sahnelenen oyunun sahne arkası da, niyeti ve kastıyla birlikte bütün çıplaklığıyla görünmüş oldu.
Olay elbette sadece bir suikasttan ibaret değildi. Rusya büyükelçisinin şahsını hedef alan ve onu öldürmeyi hedefleyen bir eylem olmanın ötesinde bu eylemin anlamını, etkilerini hesaplayan ve bu etkileri elde etmek üzere işin içine başka şeyler katmaya çalışan bir gösteri vardı ortada. Seyredenleri elbette kandırmaya çalışan ama kandırmaya çalıştığı gerçeğini gizleyemeyen bu gösteri, sadece gösteri sanatları performansı açısından değerlendirilmeyi hak ediyor değil elbet.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 205 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar