Tezgahın kod adı: IŞİD

Türkiye kendi seçim süreciyle uğraşırken Suriye'de cereyan eden olayların zamanlaması Türkiye'nin bu meşgalesiyle yakından ilgili olduğunu gösteriyor. Seçim sonucunda oluşan parlamento dağılımı...

Türkiye kendi seçim süreciyle uğraşırken Suriye'de cereyan eden olayların zamanlaması Türkiye'nin bu meşgalesiyle yakından ilgili olduğunu gösteriyor. Seçim sonucunda oluşan parlamento dağılımı hükümet kurma işinin kısa sürede gerçekleşmeyeceği izlenimi veriyor. Bu da Türkiye ile ilgili hesapları olanların ellerini ovuşturuyor.

İsrail basınında siyasetçilerin “Türkiye'de AK Parti yönetimde olduğu sürece kendilerine rahat yüzü olmayacağı” alenen yazıldı.
Türkiye'de bir karar zafiyeti oluşturacağı farz edildiği için, yeni durumun kendilerini ne kadar sevindirdiğini hiç de gizlemiyorlar. İtalyan basını, yeni bin yılın Selahaddin Eyyübi'sinin durdurulduğu manşetini büyük bir sevinçle yazmış ve AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri için ne anlama geldiğini de böylece açığa vurmuştu. Hem AK Parti hem de Erdoğan nezdinde aslında nefret ettikleri şeyin kendi kimliğini bulmuş bir Türkiye olduğu da en net biçimde anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar