Teröre terör diyemeyenler terörle nasıl mücadele edermiş?

Türkiye'nin terörle haklı mücadelesi bir kısım batılı medyada ısrarla “Türkiye'nin Kürtlere karşı savaşı” olarak niteleniyor. Böylece, Türkiye'ye karşı işleyen teröre terör...

Türkiye'nin terörle haklı mücadelesi bir kısım batılı medyada ısrarla “Türkiye'nin Kürtlere karşı savaşı” olarak niteleniyor. Böylece, Türkiye'ye karşı işleyen teröre terör dememek için bir kaçış alanı da oluşuyor. Aslında terörle mücadelenin en büyük handikapı da bu oluyor. Başka ülkelerin maruz kaldığı terörü şirin veya en azından mazur gösteren yaklaşımlar var oldukça teröre karşı ortak bir hassasiyet geliştirmek imkansız oluyor.
Öyle görünüyor ki, ABD için de AB için de şu anda teröre karşı hassasiyet IŞİD karşıtlığı ile tüketilmiş durumda. Onun dışındaki terör örgütleri kendisine dokunmadıkları için, dokunmadıkları ölçüde terör örgütü bile sayılmıyor.
Aynı şey Avrupa için de sözkonusu. Avrupa başkentlerinde Türkiye'nin terör örgütü PKK ve uzantılı örgütler rahatlıkla faaliyet yapabilmektedir. Sorulduğunda bunu demokrasinin sınırları içinde tolere ettiklerini söylüyorlar. Oysa aynı türden, hatta çok daha az faal bir terör örgütü kendilerine karşı harekete geçtiğinde, bütün o demokratik sistemlerini rahatlıkla askıya alabilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 234 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar