Tarz-ı siyaset olarak reformculuk

Reformculuk her zaman karşısında bir kurulu düzen, statüko hatta iktidar direncini bulmuştur. Bu direnç karşısında AK Parti hükümet ettiği dönemlerde bile iktidardaki muhalefet olarak iş yapmıştır.

18 yıldır iktidarda olan, ülkeyi yöneten, yönetirken zaten sayısız değişime, reforma imza atmış olan AK Parti’nin Genel Başkanının, Cumhurbaşkanının, bugün yeni bir reform döneminden bahsediyor olması ne anlama geliyor? Şimdiye kadar yapılması gerekenlerin ihmal edilmiş olduğunu mu, yapılmış olanların yanlış olduğunun fark edilip onlardan ricat edilmesi gereğinin hasıl olduğunu mu, yoksa sürekli reform politikalarının bir devamı mı?

Kuşkusuz 18 yıl iktidar süresi dünyanın demokratik yönetimlerinde müstesna sayılabilecek bir süre. Avrupa’da arka arkaya 5 kez halkın güvenini tazeleyerek, hatta büyük ölçüde bu güveni artırarak iktidarda kalabilmiş bir parti yok. Kabul edelim ki bu, elbette AK Parti’nin başarısı olduğu kadar karşısında onu zorlayacak bir muhalefetin yokluğundan da kaynaklanmıştır. Ama AK Parti öncesi iktidarların biriktirdiği, ülkenin müzmin hale gelmiş sorunları o kadar fazla olmuş ki, onların çözümü yolunda benimsemiş bir reform siyaseti başlıbaşına AK Parti’yi iktidarda tutmaya yeten bir yakıta dönüşmüştür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 219 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar