Taliban mı çok değişmiş, biz mi yanlış bilmişiz?

Afganistan’da bir süredir bütün şehirleri ele geçirerek ilerleyen Taliban’ın bir yandan da ABD ve hükümet ile Doha’da müzakerelere devam ettiği biliniyordu. Bu müzakereler devam ederken Taliban’ın ilerleyişi...

Afganistan’da bir süredir bütün şehirleri ele geçirerek ilerleyen Taliban’ın bir yandan da ABD ve hükümet ile Doha’da müzakerelere devam ettiği biliniyordu. Bu müzakereler devam ederken Taliban’ın ilerleyişi ve en son Kabil’e de öngörülenden de hızlı bir biçimde girmesi ilk bakışta bir çelişkiydi. Bunun üzerine ABD ile ilgili bilinen bütün klişeler tekrar devreye girdi.

Olayda yine işlemekte olan bir ABD planı olmalı. Afganistan’ı belli ki Taliban’a bırakmış ve bu terk edişle ilgili mutlaka çok daha derin ve çok daha sinsi hesaplar olmalı.

Bu hesap ne olabilirdi mesela? Taliban’ın malum yaban görüntüsü, İslam ve şeriat adına bütün dünyada üreteceği bolca korkunç görüntülerle yeni İslamofobik savaşlara meşru bir atmosfer oluşturması?

İyi de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 234 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 466 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar