Suriye’deki tiyatro nasıl bitecek?

Hafıza-i beşer nisyan ile malul. Ama çağımızda işler o kadar hızlı gidiyor ki, bir gün önceki olayları bile unutuyoruz. Ortada bir de sistematik bir propaganda faaliyeti varsa unutturuluyoruz. İçinde yaşamakta...

Hafıza-i beşer nisyan ile malul. Ama çağımızda işler o kadar hızlı gidiyor ki, bir gün önceki olayları bile unutuyoruz. Ortada bir de sistematik bir propaganda faaliyeti varsa unutturuluyoruz. İçinde yaşamakta olduğumuz olayların bile nedensel zinciri kısa süre içinde zihnimizde kopuveriyor.
Bugün Suriye'de DAEŞ'le mücadele adına Suriye'de uluslararası bir koalisyonla yüklenen ABD'nin gündeminde 5 yıl önce Suriye adına ne vardı?
Suriye'de Esad'ı kan dökmemek için ikna etmeye kim çalışıyordu ve bu esnada ABD ve Avrupalı ülkelerin baskısına kim maruz kalıyordu?
Suriye'de rejimin vahşi saldırıları kaç sivil insanın hayatına mal oldu?
DAEŞ nereden peydahlandı ve şimdiye kadar kaç kişinin hayatına mal oldu?
DAEŞ'le mücadele adına Suriye'ye gelen Rusya kaç DAEŞ'çi öldürdü, kaç tane de DAEŞ düşmanı Özgür Suriye Ordusu unsurunu öldürdü? Aynı soruyu ABD için de sorabiliriz.
Bütün bu rakamları derli toplu bir arada gördüğümüzde hafızamız sadece tazelenmiş oluyor. Çünkü her şey gözümüzün önünde cereyan ediyor ama ne yazık ki, olayın içindeki apaçık çelişkiler böyle bir manzaradan bakmadığımızda o kadar net görünmüyor. Çünkü gerçekleri inanılmaz bir gölgeleme ve bastırma gayretkeşliği söz konusu.
Son yazımızda bahsettiğimiz Abdülkadir Şen'in Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi başlıklı kitabı Suriye'de 5 yıl içinde yaşanan bütün bu olayları kronolojik ve nedensel zinciri içerisinde ortaya koyuyor.
Bu kitapta verilen bilgilere göre Rusya'nın Suriye'de 4 bin askeri bulunuyor. 3 Buyan M tipi Korvet, 1 Gepard tipi fırkateyn, 1 Vishna tipi keşif gemisi, 1 gelişmiş Kilo tipi denizaltı ilh.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar