Suriye’de Amerika’nın “Devekuşu Politikası”

Sonuçta bu da oldu. Rus savaş uçakları DAEŞ mevzilerini bombalama bahanesiyle Suriye muhalefetinin eğitim kamplarını vurmaya başladı. Gelen haberlere veya iddialara göre, Rus uçakları bu bahaneyle elleri değmişken...

Sonuçta bu da oldu. Rus savaş uçakları DAEŞ mevzilerini bombalama bahanesiyle Suriye muhalefetinin eğitim kamplarını vurmaya başladı. Gelen haberlere veya iddialara göre, Rus uçakları bu bahaneyle elleri değmişken Türkmen ve Arap yerleşim birimlerini de bombaladı. Bu gelişme, kuşkusuz, beş yıla yakın bir süredir devam etmekte olan Suriye krizinde yeni bir safhaya geçildiğine işaret ediyor.

Aslında Rusya'nın son yıllarda attığı bazı riskli adımlarla sadece Suriye'de değil uluslararası ilişkilerde yeni bir döneme girildiği söylenebilir.

Rusya'nın Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü hiçe saymasına ses çıkaramayan NATO ve Batılı ülkeler, Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi karşısında büyük bir şok yaşamışlardı. Halbuki Ukrayna'nın geleceği Gürcistan'dan belliydi.

Transatlantik dünyada son dönemde tartışılan konuların başında gelenRusya'nın Suriye'de radar sistemlerinin, uçaksavar sistemlerinin kontrolünü ele geçirdiği, askerî üsler inşa ettiği, Suriye'ye yerleşme çabası içerisinde olduğu iddialarının doğrulandığı bugünlerde de Pentagon'dan “bazı üst düzey yetkililerin” kaygılı açıklamalarına şahit oluyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 234 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar