Sisi’nin Abidin’i özgürlüğün resmini çizebilir mi?

Bugün biraz eğlenelim diyeceğim, ama işin komedi tarafı kadar acıklı tarafı olduğu için vaz geçiyorum. Aklın, izanın ve kişiliğin düştüğü seviye insanda gülecek hal bırakmıyor....

Bugün biraz eğlenelim diyeceğim, ama işin komedi tarafı kadar acıklı tarafı olduğu için vaz geçiyorum. Aklın, izanın ve kişiliğin düştüğü seviye insanda gülecek hal bırakmıyor.

“Erdoğan bir bira içmiş olsaydı dünya bambaşka olurdu” diyen kafalarla Türkiye’de uğraşaduralım, özellikle Kaşıkçı vakasından sonra BAE ve SA merkezli trol ordularının Türkiye’ye, Erdoğan’a, şahsıma ve değerli dostum Turan Kışlakçı’ya karşı yürüttükleri yavuz hırsızlara özgü kampanya dur durak bilmiyor.

Biz bıraksak da onlar yakamızı bırakmayacak gibi. Özel takipteler. Bağlam-mağlam, siyak-sibak hiç önemli değil. Kullanabilecekleri herhangi bir söz, bir cümle, bir kelime avına çıkmışlar. Bunun için çok yakından takipteler. Şu ana kadar avladıklarını zannettikleri her durumda kendileri av olmaktan kaçamadılar gerçi, ama ne fark eder ki? Varlıkları zaten efendilerine armağan değil mi ki? Ha öyle, ha böyle.

Şimdiye kadar Türkiye’yi İhvancılıkla, radikal İslamcılıkla, hilafeti hortlatmakla suçlamak suretiyle Batılı, liberal, laik efendilerine şikayet ettiklerine çokça şahit olduk. Çokça da ne demek? Genel hakim söylemleri bu. O yüzden ne söylerseniz söyleyin, ne kadar “bizim hiçbir zaman hilafet iddiamız olmadı, Türkiye laik-demokratik bir hukuk devletidir, İhvan’la da ilgisi yok” deseniz de boş. Ezberlerini bozamazsınız, çünkü ezber kafayı geçmiş düşünmeden çalışan ve harici faktörlerden etkilenmeyen bir çenenin mekaniğine bağlanmış.

Sanırım bu mekaniği altüst eden bir hadise yaşandı. Çenelere başka bir sinyal geldi bir yerlerden. Bir baktım şimdiye kadar Türkiye’yi İhvancılıkla veya radikal İslamcılıkla suçlayanlar kabloları ters bağlamış, bu sefer İhvancılara Türkiye’yi, daha doğrusu şahsımı yeterince İslamcı olmamakla, hatta Türkiye’yi İslam’dan uzaklaştırdığımdan dem vurarak şikayet ediyorlar.

Bir yerden harekete geçmiş yeni bir kampanya. Bir kısmı böyle eleştiriyor, bir kısmı ise “haramı helalleştirmek, yeni bir din ihdas etmek” diye başlıyor suçlamalara.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar