O kazanınca, hep bütün ülke kazandı

“Biz kazandığımızda, kimse kaybetmiş olmayacak” diyen bir siyaset ile daha kazanmadığı seçimlerin ardından rakiplerine intikamdan başka bir şey vaat etmeyen, Erdoğan’ı düşürmekten başka...

“Biz kazandığımızda, kimse kaybetmiş olmayacak” diyen bir siyaset ile daha kazanmadığı seçimlerin ardından rakiplerine intikamdan başka bir şey vaat etmeyen, Erdoğan’ı düşürmekten başka bir vaadi ve hedefi olmayan bir siyaset bir olabilir mi? Bana kalırsa bu seçimde karşı karşıya olduğumuz tercihin anahtarı bu cümlede saklıdır. Size oy vermeyeceklere, sizden olmayanlara ne vaat ediyorsunuz?

Siyasi sürecin tabiatında olan tartışma, çekişme ve rekabet bir yana “öteki”ne, başkasına, muhalife, kazandığınız takdirde, ne vaat ediyorsunuz? Muhalefetin dilinden nefretten, intikamdan, rövanştan, Erdoğan’ı devirmekten başka bir şey duymadığımız bu ortamda, Erdoğan seçimin son kulvarında bu sözü söyleyebiliyor.

Aslında “Biz kazandığımızda, kimse kaybetmiş olmayacak” diyen Erdoğan bunu önümüzdeki seçime özgü yeni bir vaat olarak ifade etmiyor. Elini vicdanına koyan herkes bu sözün 21 yıldır sürekli seçilmiş olarak ülkeyi yönetmekte olan Erdoğan’ın siyaset tarzının en özlü ifadesi olduğunu görür.

Erdoğan şimdiye kadar temsil ettiği ve oylarını aldıklarıyla birlikte kazancını hiçbir zaman kendisine oy...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 235 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar