NATO içi Türkiye muhalefetinin anlamı

Türkiye’nin Madrid Zirvesi’nin öncesinde ve esnasında ortaya koyduğu itirazlar, muhalefet, eleştiriler, NATO içindeki muhalif olarak görülmesini sağlayacak cinsten.Gerçekten Türkiye mensubu olduğu bir ittifakın...

Türkiye’nin Madrid Zirvesi’nin öncesinde ve esnasında ortaya koyduğu itirazlar, muhalefet, eleştiriler, NATO içindeki muhalif olarak görülmesini sağlayacak cinsten.

Gerçekten Türkiye mensubu olduğu bir ittifakın sürekli kendi aleyhine işleyen yanlarını veya diğer üye ülkelerin yararına bir çözüm üretmeyen aksamalarını en yüksek sesle gündeme getiren üye konumunda.

Aslında NATO’nun tarihi kendi içinde bu tür muhalefet söylemlerine çok da yabancı değil. Zaman zaman bazı üye ülkelerin birliğin kendisine yüklediği sorumlulukları diğer ülkelerden daha fazla üstlenmek dolayısıyla büyük serzenişleri oluyordu.

NATO İÇİ MUHALEFETİN TARİHİ

Önceki ABD başkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar