Muhalefet sahte ilaç pazarlamacısı gibi

Türkiye’nin AK Parti döneminde sağlık alanında ortaya koyduğu performans onun vatandaşla diyalogunun da en güçlü kanallarından biri haline geldi.

Sağlık alanında son yirmi yıldır yapılanlar, sayıldığında, AK Parti hükümetlerinin en güçlü yanlarından birini oluşturuyor. Türkiye’nin bu zaman zarfında yaşadığı değişimin hem görselini, hem hakikatini hem de altında yatan bütün felsefeyi de rahatlıkla takip edebileceğiniz bir alandır sağlık alanında yaşananlar. İnsana verilen değerin lafta değil icraatta olduğunun en rahatlıkla iddia edilebileceği bir ayinedir sağlık işi. 2002 yılı öncesi Türkiye’sinde devlet vatandaş arasındaki ilişkinin vatandaşı yaşatmak yerine öldüren, süründüren, aşağılayan, ayırımcılığa tabi tutan, eşitsiz, adaletsiz, bir o kadar da pespaye yüzünü gördüğünüz yerdir.

AK Parti iddialı olduğu siyaset felsefesini en iyi gösterdiği alanlardan biri olarak sağlıktaki icraatlarını gördü. Bu alanda gerçekleştirdiği reform ve sergilediği yaklaşım insana verdiği değerin ifadesi oldu. Aynı zamanda vatandaşlar arasında gözettiği eşitliği de gösterme vesilesi oldu. Çünkü sağlık alanında zengini fakiri ayırt etmeden, bütün imkanları herkese sundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 395 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma İbretler seçimi 06 Nisan 2024 | 405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar