MHP’nin HDP’yle tehlikeli dansı

PKK'nın Dağlıca'daki pusulu, tuzaklı kalleşçe saldırısının detaylarını daha öğrenemeden Iğdır'dan yine aynı kalleşlikte, mayınlı saldırı sonucunda 13 polisimizin şehadetiyle...

PKK'nın Dağlıca'daki pusulu, tuzaklı kalleşçe saldırısının detaylarını daha öğrenemeden Iğdır'dan yine aynı kalleşlikte, mayınlı saldırı sonucunda 13 polisimizin şehadetiyle sonuçlanan saldırısının haberi geldi. Terör örgütünün bu alçakça saldırıları, son dönemde kendisinden pek hazzeden Batı dünyasında da ufak çaplı da olsa bir dehşet duygusunu uyandırmış olmalı. 2 günde 29 cana kıyan bu teröristlerin belgesellerde romantize edildiği gibi makyaj yapan, sıradan aşklarını ve hayatlarını yaşayan normal insanlar olmadıklarına dair ufak da olsa bir dikkat uyandı.

Bununla birlikte hiç kimse terör örgütünün tüm bu eylemleri arasında Batılıların da olduğu çeşitli aktörlerin desteği olmadan yaptığına inanmamızı beklememeli. PKK saflarında savaşan “yabancı savaşçılar” gerçeği bu kirli savaşın en kirli taraflarından birini oluşturuyor.

Ama tonlarca, üstelik de gelişmiş teknolojideki patlayıcıları terör örgütünün nereden, nasıl ve kimler aracılığıyla temin ettiği hususu, altı deşildiğinde bir sürü ilişkiyi barındırıyor. Burada üzerinde durulması gereken asıl nokta bu terör olaylarına siyasetçilerin ve medyanın sağladığı lojistik-moral destek. Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan özellikle Doğan ve Paralel medyasının bu terör saldırılarının silahlarına adeta takılmış susturucu rolünü oynadığını söylüyor ki tam isabet bir yakıştırma.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 96 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 265 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 357 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar