MBS’yi gittiği her yerde Kaşıkçı’nın ruhu karşılıyor

Arjantin’de gerçekleşen G20 Zirvesi Suudi Arabistan Veliahtı MBS’nin Kaşkçı olayından beri geçen iki aydan beri ülke dışına ilk çıkışıydı. Tabii bundan bir hafta önce BAE’deki...

Arjantin’de gerçekleşen G20 Zirvesi Suudi Arabistan Veliahtı MBS’nin Kaşkçı olayından beri geçen iki aydan beri ülke dışına ilk çıkışıydı. Tabii bundan bir hafta önce BAE’deki dostu MBZ’ye yaptığı ziyareti saymazsak.

Kaşıkçı olayından sonra ve bu olayın etkisiyle MBS’in uluslararası toplumda nasıl bir yeri olacağının ölçülmesini sağlayacağı için başta kendisi olmak üzere bu ziyaretleri her kesimden insan merakla bekliyordu. Zira cinayet saatinden itibaren olayların gelişimi kendisini cinayetin olağan ve en güçlü şüphelisi olarak işaret ettiği için, MBS doğal olarak kendi kendini izole eden bir sürecin içine girmiş oldu.

Hiç kimse bu vahşi cinayeti işleyenlerin bunu kendisinden habersiz olarak yapabilme ihtimalini görmediği gibi olayla ilgili yavaş yavaş ortaya serilen ayrıntılar hem bu konudaki kanaati pekiştiriyor hem de olaya dair dehşet duygusunu artıyor.

Kesinleşen bilgilere göre Kaşıkçı konsolosluk içinde 7,5 dakika içinde öldürülmüş. Ama onu öldürenler veya onun öldürülmesi emrini vermiş olanlar için iki aydır bitmeyen korkunç bir kabus devam ediyor.

Bu cinayetin eninde sonunda yapanın yanına kâr kalacağı endişesini ifade edenlere karşı, “ne kârından bahsediyorsunuz?” diye sormuştuk. Baksanıza Kaşıkçı cinayeti ortaya çıktığı andan itibaren başlayan ve hiç bitmeyen bir cezayla katilleri her gün ölüyor. Dünyada karşılaştıkları izolasyon, insanların onlara bakışları ve köşe bucak kendilerinden kaçmaları, algı oluşturmak için harcadıkları milyarlarca doların kat be katının bundan sonra algılarını temizlemeye yetmeyecek olması, bu vahşi cinayete karşı kesilen cezanın daha ilk taksidi. Kaşıkçı cinayetinin yapanın ve yaptıranın yanına hiçbir şekilde kâr kalmayacağını son iki ayda yeterince gördük.

En çok merak edileni de Arjantin öncesinde ve sonrasında MBS’nin karşılaştığı muamelelerde görmüş olduk. Gittiği her yerde MBS’yi Kaşıkçı’nın ruhu karşılıyor adeta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar