Külyutmaz Ahmet Hakan’ın şecaat gösterileri

Külyutmaz o. Demokrasinin hakemi, adabı muaşeretin gözeticisi, burjuva yaşam tarzının bekçisi, etiğin filozofu, hukukun hakimi, sanatın eleştirmeni, yemeğin gurmesi, siyasetin de bilim adamı. Hiçbir alanı boş...

Külyutmaz o.
Demokrasinin hakemi, adabı muaşeretin gözeticisi, burjuva yaşam tarzının bekçisi, etiğin filozofu, hukukun hakimi, sanatın eleştirmeni, yemeğin gurmesi, siyasetin de bilim adamı. Hiçbir alanı boş bırakmaz, hiçbir alandaki hiçbir aksaklığı, hiçbir ihmali, hiçbir ihlali boş geçmez, hemen yakalar, gerekirse köşesinden cezayı basar, raconu keser.
Külyutmaz o.
Külyutmama performansında yeni nesil bir Uğur Dündar. Bir tık ilerisinde veya gerisinde değil. Sadece yeni nesil; bohemi, sakallısı, kibirlisi…
Hababam Sınıfı'nın Külyutmaz hocası, kimseye göz açtırmadığını sanırken sırtına bitirim öğrencilerinin yapıştırmış olduğu kopya kağıdıyla hiç farkına varmadan bütün külü yutar ya.
Bizim Ahmet Hakan o hesap. Sanırsınız FETÖ'nün bütün numaralarını önceden görmüş, bilmiş, anlatmış da kimse anlamamış. Sanırsınız o şeytani, sinsi örgütün hiçbir numarası gözünden kaçmamış, onu aldatamamış, ona hiç dokunduramamış.
Bize bunları büyük bir şecaatle ve CHP genel başkanının grup konuşmalarını sadece tekrarlayarak anlatırken bile FETÖ'nün sadece oyununun içinden hiç çıkmamış olduğunu değil, bile bile onlarla işbirliği yapıyor olduğunu itiraf etmekten yine geri durmuyor.
Kalkmış tekrarladığı dar açıdan bir ezberi üşenmemiş dörde ayırmış, dört açıdan cevap yetiştiriyor. O dört açının toplamından görmeyi sağlayacak bir zaviye bile çıkmıyor. Her söylediğiyle kendi suç dosyasını kabarttığının farkında bile değil.
Benim sorduğum bir tek soru var halbuki Ahmet:
Şimdi bu yazında da FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu eskiden beri bildiğini bize anlatıyorsan, 17-25 Aralık'tan sonra ne oldu da onların bir anda terör örgütü olmadığına kanaat getirdin?
Bizi onların ne mal olduklarını eskiden beri bilmediğimiz için saf olmakla suçluyorsun ya, belli ki sen onların ne mal olduğunu pek bilmişsin, eskiden beri hiç kül yutmamışsın. Bütün yazında bunları anlatıyorsun. İyi de suç örgütü olduğunu bu kadar yakından bildiğin, ne numaralar, ne fırıldaklar çevirdiğini bize çok bilmiş bir edayla anlattığın bu örgütle neden bir anda 17 Aralık'ta “ittifak” kurdun?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar