Kobani üzerinden söylem terörü

Kobani Türkiye halkının gündemine muhtemelen ilk defa DAİŞ teröristlerinin saldırıları sonucunda ülkemize sığınmak zorunda kalan ikiyüzbine yakın insanın dramıyla çarpıcı bir biçimde...

Kobani Türkiye halkının gündemine muhtemelen ilk defa DAİŞ teröristlerinin saldırıları sonucunda ülkemize sığınmak zorunda kalan ikiyüzbine yakın insanın dramıyla çarpıcı bir biçimde girdi. Aslında Suriye'de savaşın başından beri Türkiye'ye sığınan ilk mülteci akımı değildi bu.
Kobani'den gelenlere kadar Türkiye'ye Suriye'den toplam bir buçuk milyonun üstünde Suriyeli mülteci gelmiş bulunuyordu bile. Onların hiç birinin gelişi bu kadar olaylı, bu kadar gürültülü olmamıştı. Türkiye Arabından Türkmenine, Ermeni'sinden Yezidi'sine kadar savaştan kaçıp gelen herkese bir şekilde kapısını açıyor insani yardımını esirgemiyordu.
Bundan dolayı Türkiye aslında sadece bir mecburiyeti ifa etmiş olmuyor, bu vesileyle kendine yüksek refah duvarları ören ve bu duvardan ölümden kaçanları bile almaya yanaşmayan Batılı insanlığın vicdanını da rahatlatmış oluyordu.
Türkiye'nin mülteci ve insani yardım politikası neresinden bakarsanız, tam bir insanlık destanıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 235 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar