Kim, kaybını nerelerde arıyor?

14 Mayıs seçimleri sonrası oluşan tablo 28 Mayıs’ın da çok daha net bir habercisi gibi. Hem bu seçimin sonuçları hem de ikinci turda ortaya çıkması artık daha bir kuvvetle muhtemel tablo herkesin durumunu...

14 Mayıs seçimleri sonrası oluşan tablo 28 Mayıs’ın da çok daha net bir habercisi gibi. Hem bu seçimin sonuçları hem de ikinci turda ortaya çıkması artık daha bir kuvvetle muhtemel tablo herkesin durumunu değerlendirmesine bir davet de içeriyor.

Alamadığımız oyları neden alamadık?” sorusu, baştan beri Erdoğan’ın bütün seçimlerin ardından sorduğu ve cevabını samimiyetle aramaya çalıştığı sorulardandı. Suçu asla oy vermeyenlerde görmüyor, bilakis kendini yeterince iyi anlatamamış olmaya veya belki de oy vermeyenlerin siyasetçi olarak kendileriyle ilgili bir eleştiri ihtimaline bağlanıyordu. Böylece bir sonraki seçimlere hazırlığa başlanmış oluyordu bile.

Hiçbir zaman seçmeni cezalandıran, onu suçlayan, hele devralmış olduğu yönetim imkanlarıyla kendisine oy vermeyenleri cezalandıran, onlardan intikam alan bir yaklaşıma tamah etmedi Erdoğan. Onu tekrar bir sonraki seçimlere hazırlayan tam da bu kuşatıcı yaklaşımı, başkalarından birşeyler dinleyen yaklaşımı olmuştur desek yeridir.

Yine bu seçimlerin sonuçları AK Parti merkezinde eminim bütün detaylarıyla masaya yatırılacaktır. Neticede AK...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 234 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar