İşte Türkiye

Türkiye'nin Güneydoğu'sunda gözü dönmüş teröristlerle mücadeleyi dikkatle izlerken, şahit olabileceğimiz en büyük kapsamlı, en vahşi, en gözü dönmüş ve en hayasız terörist...

Türkiye'nin Güneydoğu'sunda gözü dönmüş teröristlerle mücadeleyi dikkatle izlerken, şahit olabileceğimiz en büyük kapsamlı, en vahşi, en gözü dönmüş ve en hayasız terörist akını bizzat Genelkurmayın içinden Türkiye'yi hedef aldı. Yıllardır darbe ihtimallerinden veya bazı hareketliliklerin darbe niteliğinden bahsettikçe aklımızla dalga geçer gibi.
“Bu devirde darbe mi olurmuş?” diye istihza ile karşılık verenler onların hesabına göre darbe zamanlarından daha da uzaklaşmış olmamız gereken şu zamanlarda darbe teşebbüsünün en cüretkarını, en akılsızını, en vahşisini görmüş oldu. Sadece onlar görmedi tabi, hepimiz gördük ve yaşadık.
Bu zamanda darbe olmaz, olsa olsa darbe tehdidini bir söylem olarak kullanıp bunu oya tahvil etmek vardır diyenleri hesaba katmıyorum tabi. Onlar açıkça darbeye karşı hassasiyeti sündürmeye, öldürmeye çalışıp alttan alta darbenin zeminini hazırlıyorlarmış. Ama gerçekten de bu devirde bir darbenin başarma şansının olmadığını, çünkü dünyadan bir karşılık veya destek bulamayacağını düşünenlerde sadece bir safdillik olduğunu söyleyebilirim. O zamanlar şunu söylemiştik: Dünyanın Türkiye'deki bir darbeyi satın almayacağını söylemek dünyayı tanımamak anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 351 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar