İslamofobi ile mücadeleye nereden başlamak lazım?

BAKÜTabii ki önce bir kavram olarak İslamofobiyi doğru anlamakla ve bir olgu olarak kaynağını da iyice öğrenmekle başlamak lazım. Kavram “korku” unsurunu içerdiğinden dolayı daha baştan...

BAKÜ

Tabii ki önce bir kavram olarak İslamofobiyi doğru anlamakla ve bir olgu olarak kaynağını da iyice öğrenmekle başlamak lazım. Kavram “korku” unsurunu içerdiğinden dolayı daha baştan yanıltıcı olabiliyor. Çünkü her vesileyle söylediğimiz gibi insanları korkularından dolayı sorgulamak her zaman haklı olmayabilir. Bir şey hakkındaki saf korkular insanların o şey hakkındaki tecrübelerinden, o tecrübelerle beraber oluşmuş algılarından kaynaklanır.

Bugün dünyada Müslümanlarla ilgili her gün tonlarca yalan yanlış haberlerle üretilen bir imaj, evlerinin içinde insanları İslam’la veya Müslümanlarla ilgili kestirme ve tabii ki yüzeysel bir tecrübe sahibı kılmış oluyor. Gerçek bir tecrübe değil ama “korku” üretmeye yeten bir tecrübe.

Müslümanların bağnazca inançları uğruna kana susamış, gözlerini kırpmadan kafa kesebilen, orayı burayı vahşice bir iştahla bombalayarak sivil-masum insanların ölümüne yol açan canavarlar gibi işlendikçe hayatında gerçek anlamda bir Müslümanla karşılaşmamış milyonlarca insana da İslam’la ilgili böyle bir tecrübe yaşatmış oluyor.

Sahici olmayan bu tecrübelerle oluşmuş algıların sorumlusu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 242 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 468 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar