İntihar eylemleri, DAEŞ, PKK ve ABD

Dün Irak'ta DAEŞ'in 5 intihar eylemcisiyle birlikte bir Şii mescidine yaptığı saldırıda ilk haberlere göre, 50'nin üstünde kişi ölmüş, 65 kişi de yaralanmış. Daha birkaç gün öncesinde...

Dün Irak'ta DAEŞ'in 5 intihar eylemcisiyle birlikte bir Şii mescidine yaptığı saldırıda ilk haberlere göre, 50'nin üstünde kişi ölmüş, 65 kişi de yaralanmış. Daha birkaç gün öncesinde Bağdat'ta yapılan bir intihar saldırısında 160'ın üstünde insan ölmüştü. Kısa bir süre önce İstanbul'da, Ramazan ayının başında yine İstanbul'da, öncesinde Bursa'da, Ankara'da düzenlenen saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti.
Giderek intihar eylemciliği İslam dünyasının sıradan olaylarından biri haline gelmiş bulunuyor. Bu intihar eylemlerini kimin yaptığı bir noktadan sonra çok önemli olmuyor. Üstelik İslam dünyasında yayılan bu eylem türü sınır tanımıyor, Avrupa'da ve ABD'de de klonlanmış gibi tekrarlanıyor. Eylemin DAEŞ, PKK veya Şii örgütlerce yapılıyor olmasının fazla bir anlamı kalmadı, bir noktadan sonra, aynı eylem biçimi, aynı netice: İnsan hayatının alabildiğine ucuzlaması.
Her seferinde tekrarlayan eylemler kendi aralarında adeta tek seferde en fazla sayıda ölüm sayısı elde edebilme yarışı içindeler. Diğer bir netice, tabii ki Müslüman dünyaya her seferinde sıçrayan kan, ceset parçaları ve vahşet görüntüsü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 122 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 265 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 357 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar