Güneydoğu mitingleri ve Kürt meselesinde yeni dönem

16 Nisan'da halkoyuna sunulacak olan anayasa paketiyle ilgili taraflar kampanyalarını son hızla devam ettiriyorlar. Bu kampanyaların oylanacak olan anayasa paketinin içeriğine yoğunlaşmış olması bu referandum için en ideal durum...

16 Nisan'da halkoyuna sunulacak olan anayasa paketiyle ilgili taraflar kampanyalarını son hızla devam ettiriyorlar. Bu kampanyaların oylanacak olan anayasa paketinin içeriğine yoğunlaşmış olması bu referandum için en ideal durum olurdu kuşkusuz. Gerçi paketin içeriğiyle ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun bile son zamanlarda ilk günküne nazaran bir hayli bilgilenmiş olduğu görülüyor.
Toplumda genel olarak paketin ne getirdiği hususunda başlarda var olan kafa karışıklığının iyice azaldığı ve hükümet sistemleriyle ilgili toplumda genel geçer bir bilgi seviyesinin bir hayli arttığı görülüyor. Buna rağmen tartışmalar da, taraf tutmalar da salt paketin içeriğiyle sınırlı kalmamaya devam ediyor. Paket ne getirirse getirsin, bunu bilse bile sadece Erdoğan istiyor diye reddeden bir kitle var. O kitleyi herhangi bir bilgi ile veya herhangi bir argüman ile ikna etmenin yolu yok.. Kararına etki eden şey bildikleri değil, duygularıdır çünkü.
Doğrusu, paketi destekleyen önemli bir kitle de sadece bildikleri veya yeni öğrendiklerinden dolayı değil, sadece Erdoğan'a olan muhabbetlerinden ve bağlılıklarından dolayı pakete tam destek veriyorlar. Siyasetin hiç şaşmayan bir düzeyidir bu.
Referandumla ilgili ortaya çıkması şimdiden görünen tablo da, sadece Türkiye'deki hükümet sisteminde bir değişiklikle sınırlı kalmayacak. Bilhassa sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ve Mardin mitingleri ile sayın başbakanımızın Bitlis, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari ve Van mitinglerinde ortaya çıkan tablolar, buralarda sonuç ne olursa olsun Türkiye'nin milli birlik ve dirliği açısından yepyeni ve taptaze bir enerjiyi açığa çıkaracaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar