Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz

Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz, ama gel görelim ki, olmuş.Kudüs’ün dünyanın eşkıyası İsrail tarafından işgal edilmesi aslında bütün dünyanın işgal edilmiş olduğunun...

Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz, ama gel görelim ki, olmuş.

Kudüs’ün dünyanın eşkıyası İsrail tarafından işgal edilmesi aslında bütün dünyanın işgal edilmiş olduğunun, eşkıyanın bütün dünyaya hükümdar olmuşluğunun resmidir. Çünkü Kudüs bütün dünyanın aynasıdır. Kudüs’te ne oluyorsa dünyada da o oluyordur.

Kudüs’te nasıl bir düzen hakimse bütün dünyada onun bir yansıması, bir uzantısı vardır. O yüzden kim dünyada nasıl bir düzen tesis etmek istiyorsa işe Kudüs’ten başlar veya tersi. Kim Kudüs’ü kurtarmak istiyorsa dünyaya el atmak zorundadır. Dünyayı beşten ibaret sayanlar, bu sayıltıyı bir önkabul olarak alanlar, öylece bunu kabul edip buna razı olanların bugün Kudüs’te olup bitenlere ses etmediklerini, edemediklerini görüyoruz. Çünkü Kudüs onların da durumlarının aynasıdır. İşgal altında olan onların özgürlüğüdür ve onun da anahtarı Kudüs’tedir. Tarih boyunca Kudüs nasıl olmuşsa dünya da o ahval üzere olmuştur. Dünya hangi ahval üzere olmuşsa, Kudüs de o ahval üzere..

Kudüs’ün eşkıya hükümdarlığı altına girişi bizzat ABD’nin rızası, isteği ve müdahalesiyle gerçekleşiyor. İster dünya düzeninin rüşvetini aldığı için, ister onun yanaşması olduğu için isterse ondan korktuğu için ses çıkaramadığı halde bütün dünya bu işgale karşı, bu eşkıya hükümdarlığından mustarip. Ama hiç kimse ses çıkaramıyor, itiraz edemiyor. Bu dünya korkuların, rüşvetin ve zorun dünyası. Kudüs’teki ahval tam tamına bu dünyanın bir aynası.

Ama buna rağmen Kudüs’te direnenler de var. Dünyanın tamamı satın alınmış olsa da, dünyanın bütün insanları korkularından teslim olmuşsa da, veya zulme şu veya bu şekilde ortak olmuşlarsa da, teslim olmayanlar var. Tıpkı dünyanın her yanındaki eşkıya düzenine direnenler bitmediği gibi. Kudüs bu konuda da aynasını tutuyor dünyaya. Zulüm hiçbir zaman payidar kalmaz. En kesif orduları yükselmişken eşkıya zulmünün, yanında kurtarıcı güç de yükselir. Her zorlukla beraber bir kolaylık, her zulmün karşısında mutlaka bir direniş de vardır.

İşte Kudüs’te, dimdik ayakta duranlar var. Ayakları bir önceki direnişten dolayı maruz kaldığı vahşice saldırıda kesilmiş olduğu halde, dizlerinin üzerinde mukavemet gücünden zerre kadar kaybetmeden direnenler var. Gazze, Ramallah, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle dimdik ayakta ve bu haliyle insanlığa eşkıyanın dünya hükümdarlığının ebet-müddet olamayacağını haykırıyor. “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz, olamaz!” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 234 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar