Dünyanın gailesinden geçip Ramazan’a kavuşmak

İnsanı rabbinden uzaklaştıran, başka insanlardan ayıran, kendine yabancılaştıran dünyanın binbir gailesi içinde geçen bir 11 ay sonra Allah’ın lütfu ihsanı yeniden tecelli ediyor, bizleri bütün...

İnsanı rabbinden uzaklaştıran, başka insanlardan ayıran, kendine yabancılaştıran dünyanın binbir gailesi içinde geçen bir 11 ay sonra Allah’ın lütfu ihsanı yeniden tecelli ediyor, bizleri bütün rahmeti ve bereketiyle Kur’an ayı Ramazan’a kavuşmuş bulunuyor.

Bir kavuşma yaşıyoruz Ramazan’la birlikte. Önce, bir zamandır uzak kaldığımız aslımıza, Rabbimize, kendimize kavuşuyoruz. Kendimize kavuşunca zaten rabbimize de kavuşuyoruz. Rabbimize gerçekten kavuştukça kendimizi de buluyor, öğreniyor, biliyoruz.

Periyodik olarak bir sene önce yaşadığımız bir zamana yeniden kavuşuyoruz. Ramazan her yıl aynı ihtişamla, aynı ritimlerle, aynı menâsikle gelir ve insanlığın hayatına kurulur. Hiçbir bireyin, hiçbir cemaatin veya hiçbir devletin kontrolünde olmadan gelir kendi düzenini kurar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 242 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 468 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar