Chomski’yi de Zizek’i de baştan çıkaran propaganda

HDP Güneydoğu'da PKK'nın yürüttüğü hendek terörünü bir direniş hareketi olarak benimsemekle kalmayıp bunun tanıtım ve propaganda söylemini de üstlenmiş görünüyor. Kürtlerle PKK ve HDP'nin...

HDP Güneydoğu'da PKK'nın yürüttüğü hendek terörünü bir direniş hareketi olarak benimsemekle kalmayıp bunun tanıtım ve propaganda söylemini de üstlenmiş görünüyor. Kürtlerle PKK ve HDP'nin arasını giderek daha fazla açan bu kadar akla ziyan bir eylem biçimini bu kadar şiddetle savunmanın mantığını çözebilmek gerçekten çok zor. TBMM'de istediğini söyleyebilme, istediği siyaseti, demokrasi zemininde takip edebilme imkanı yakalayabilmiş bir siyasi hareket hendek terörü gibi bir eylem biçiminin siyasal sözcülüğünden neden medet umar?
Hendek terörünün devam ettiği her gün bizzat HDP'ye oy vermiş kesimlerden PKK'ya ve HDP'li siyasetçilere nefret artmakta, lanet okuyanların sesleri daha da duyulmakta. Buna rağmen HDP'liler siyasi misyonlarını tamamen bir hendeğe gömmüş gibi davranmaktalar.
Açıklaması bu kadar zor bir tutumun PKK veya HDP'nin Kürtlerle ilişkisi düzeyinde açıklanması zor olsa da, kabul etmek gerekir ki, bu siyaset tarzı muhatap olarak Kürtleri değil başka kesimleri alıyor. Yani Kürt halkının hayatı mahvedilmek pahasına kazılan hendeklerin lansmanı batılı dünyaya ve içimizdeki oryantalistlere yapılıyor ve burada bir özgürlük mücadelesi verildiği izlenimi verilmeye çalışılıyor.
Bu terörün Kürtlerin hayatında neye mal olacağı kimin umurunda. HDPKK'nın Kürtlerle ilişkisi zaten çok açık değil mi? Onlar evlerinin önüne kazdıkları hendekler yüzünden evlerinden kaçanlara “biz sizin için buradayız, sizi kurtarmak izin yapıyoruz, nereye kaçıyorsunuz?” dediler de kimi inandırabildiler. Kürt halkı açıkça, “bizim böyle bir kurtuluşu istediğimizi de nereden çıkardınız?” diyerek bu terörü reddetti, ama özyönetim peşindeki militanları, bu ret hiç bir şekilde durdurmaya yetmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 18 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 423 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 229 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 276 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar