Bu ‘Ateşin Çocukları’nda inisiyatif mi olur?

Tam da altı sene önce HDP’nin başta kendi halkına, Kürt halkına ve tabii ki bütün Türkiye’ye yaşattığı en büyük ihanetlerden biri olarak 6-8 Ekim olaylarını konuşuyorduk. 6 yıl sonra ihanet, vahşet ve ahlaksızlıkta çıtayı aşan başka bir saldırıya maruz kaldık.

Tam da altı sene önce HDP’nin başta kendi halkına, Kürt halkına ve tabii ki bütün Türkiye’ye yaşattığı en büyük ihanetlerden biri olarak 6-8 Ekim olaylarını konuşuyorduk. 6 yıl sonra ihanet, vahşet ve ahlaksızlıkta çıtayı aşan başka bir saldırıya maruz kaldık. Hatay’da meydana gelen ve bir çok noktada devam eden, ormanları, içindeki canlılarla birlikte yakıp kül eden, üç ilçeye yayılarak evleri, evcil hayvanları ve canlıları yakan yangınların PKK’lı teröristlerin sabotajlarıyla çıktığı anlaşıldı.

Bir süre önce örgütçe yeni bir yapılanmanın kurulduğundan söz ediliyordu. Yapılanmanın ismi başlı başına örgütün bütün mücadelesinin ufkunu, niyetini ve insanlıkla olan ilgisizliğini ortaya koyacak nitelikte: Ateşin Çocukları.

Kürt çocuklarını kendi cehennemlerine yakıt taşıyacak hamallara dönüştüren bir kurtuluş ufku.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 74 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 265 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 357 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar