Bir de kurban penceresinden baksak mültecilere

Kurban Bayramı aynı zamanda ve aslında hacc bayramıdır. Haccın da bütün menasikiyle birlikte kurban olan, yakınlaştırıcı olan, yakınlaştırırken uzaklaştırıcı olan boyutları vardır....

Kurban Bayramı aynı zamanda ve aslında hacc bayramıdır. Haccın da bütün menasikiyle birlikte kurban olan, yakınlaştırıcı olan, yakınlaştırırken uzaklaştırıcı olan boyutları vardır. Her anı, her sahnesi, her menasiki ayrı bir imtihanla yüklü olan hacc yolculuğunda insan yaptığı tercihlerle Allah’a, velilerine, iyiliklere, merhamete, genişliğe, kucaklamaya, kardeşliğe, şefkate yaklaşırken onun düşmanlarından, kötülerden, kötülüklerden, bağnazlıktan, ırkçılıktan, dar görüşlülükten uzaklaşır. Veya imtihanı başaramaz, tam tersi bir yakınlaşma içinde olur.

Her yakınlaşma, her kurban, başka bazı şeylere uzaklaşmayı gerektirir. Her gün, her an sınanıyoruz, bizim tercihimiz ne oluyor, kurbanımız nereye doğru oluyor?

Bu yıl Covid 19 münasebetiyle kurbanın hacc boyutundan büyük ölçüde sadece bizatihi kurbanı, hedyi, udhiyeyi idrak edebiliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 41 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar