Arap Birliği’nin göçmen politikası nedir?

Türkiye’nin 8 yıldır göçmenlere yönelik bütün dünyaya ders olacak nitelikteki insani siyasetinin garip bir biçimde bazı ülkeleri rahatsız ettiğini söylemiştik.

Kendileri çok daha fazlasını, çok daha kolay yapabilecek imkanlara sahip olan bu ülkeler, Türkiye’nin göç politikasından neden rahatsız oluyorlar?

Aslında sebebi çok basit ve o yüzden bu işteki gariplik tam da bu basitlikte yatıyor. Kendileri cimrilik ettikleri gibi başkalarının da cimrilik etmesini istiyorlar. Zira başkalarının dikkat çeken cömertlikleri bütün dünyaya bu cimriliklerini, gayrı insani lakaytlıklarını, insani meselelere karşı duyarsızlıklarını ifşa etmiş oluyor ve bu da doğal olarak rahatsızlık veriyor.

İyi de sırf onlar da rahatsız olmasınlar diye kapınıza sığınmış insanları ölüme mi terk etmek gerekiyor?

O yüzden son zamanlarda Türkiye’nin göçmenlerin Türkiye’deki yerleşim planına dair almaya başladığı yeni tedbirlerin yanlış yansımaları bile bu bazılarını fena halde sevindirmiş görünüyor. Türkiye nihayet uyguladığı insani siyasetin sonuna geldi diye neredeyse zil takıp oynamadıkları kalmış.

Ancak bunu bile yansıtma şekilleri “Türkiye nihayet gerçeği anladı da yanlıştan döndü” mealinde değil. Bu sefer sanki “kendileri çok daha fazlasını yapıyorlarmış da, Türkiye yapması gerekenin çok gerisine düşüyormuş” mealinde bir yansıtma.

Geçtiğimiz günlerde yine bir Arap kanalında Türkiye’de son zamanlarda devreye sokulan göçmen yerleştirme planının uygulamalarına dair bazı malum Arap medyasında dön dön yayınlanmakta olan haberlerin üzerine şu yorum geliyor: “Türkiye Suriyeli göçmenlere çok kötü davranıyor, onları sınır dışı edip, Esad’ın insafına, yani ölüme yolluyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 235 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar