Arap Birliği’nin bir Arap politikası var mı?

Türkiye ve ABD arasında Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmasında mutabık kalınan barış koridorunun öncelikle Suriye halkı için güvenli bir alan oluşturması bekleniyor. Bu güvenli alan sayesinde Suriye halkını...

Türkiye ve ABD arasında Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmasında mutabık kalınan barış koridorunun öncelikle Suriye halkı için güvenli bir alan oluşturması bekleniyor. Bu güvenli alan sayesinde Suriye halkını hem Esad’ın sivil-silahlı ayrımı yapmadan kendi halkına karşı uyguladığı katliamlara karşı bir koruma sağlayacak hem de terör gruplarının cirit atamayacağı ve yine Suriye halkını tehdit edemeyeceği bir bölge oluşturulmuş olacak.

Mevcut durumda ABD desteğini alarak, ABD tarafından şımartılmış olan PYD bölgede hem Araplara yönelik etnik temizlik yapmakta hem de kendi güdümüne girmeyen Kürtlere yönelik siyasi bir temizlik yapmaktadır. Aslında bu etnik temizliğin birinci dereceden mağdurunun bölgedeki Arpalar olması karşısında geçenlerde sorduğumuz bir soruyu başka türlü sorarak tekrarlayabiliriz.

Suriye, Libya, Irak, Yemen gibi bölgelerden göç etmek zorunda kalan ve çoğu Arap olan göçmenlere dair Arap Birliği’nin bir göçmen politikası var mıdır diye sormuştuk.

Bugün o soruyu bir adım daha öteye taşıyarak tekrarlıyoruz: Arap Birliğinin Arap halklarının özellikle Suriye ve Irak’ta maruz kalmakta olduğu etnik temizliğe karşı bir tasası, bu tasaya dayalı bir politikası var mıdır?

Suriye’de ABD desteği altında şımartılan ve azdırılan PYD terör örgütü halkının yüzde 90’ının üstünde Arap olduğu bölgelerde bir etnik devlet kurmanın peşinde.

Yanlış anlaşılmasın, bu devlet bir Kürt devleti falan da değildir. İslam’dan, örften, insanlıktan uzaklaştırılmış bir devletin Kürtlükle de alakası olmaması bir yana zaten PKK tecrübesinden biliyoruz, Kürtçeyle alakası olmayan uyduruk bir Kürtçe ve yine uyduruk bir Kürt kültürü iddiasıyla ortaya ucube bir etnik devlet konulmaya çalışılmakta bunun adına, buna razı olmayan herkes buradan tehcir edilmeye çalışılmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 265 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 356 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 400 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar