ABD’de darbe ihtimali kimi ağlatır, kimi güldürür?

Covid19 salgını esnasında ABD yanında bütün Avrupa’da yaşanan kaosa karşılık Türkiye’nin sorunla baş etme tarzı manzarayı tamamen tersyüz etmiş durumdaydı.

Hiç bitmeyen savaşlar, kargaşalar, iç savaşlar, işgal ve darbeler, sistematik insan hakkı ihlalleri, hapis ve işkenceler… Ortadoğu coğrafyasında sıkça görmeye alıştığımız manzaralar bunlar.

Suriye, Irak, Filistin, Yemen, Suudi Arabistan, Mısır, Libya, Türkiye, her birinin son 10 yıl içinde yaşadıklarından televizyon ekranlarına yansıyan görüntüleri göz önüne getirin bir. Tam da bunu yapıyordu bir süre önce ironisi güçlü bir dostum. “Şuradan televizyon ekranlarına yansıyan bir görüntüye bak!” demişti. “Bir de ABD ve Avrupa’daki gündelik siyasi veya toplumsal hayatı yansıtan ekranlara bir bak. Gösterecek bir aksiyonları yok, kan, kavga, şiddet yok. Haber değeri oluşturacak olaylar golf oynayan insanlar, yüksek sosyetenin magazin olayları vs.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar