ABD dış politikası nereye?

ABD'de başkanlık seçimleri için artık son virajlar dönülüyor. Bu yazının hazırlandığı saatlerde ABD'de insanlar başkanlık seçimleri için Pazar gecesi gerçekleştirilecek 2. büyük...

ABD'de başkanlık seçimleri için artık son virajlar dönülüyor. Bu yazının hazırlandığı saatlerde ABD'de insanlar başkanlık seçimleri için Pazar gecesi gerçekleştirilecek 2. büyük tartışmaya hazırlanıyorlardı.
İlk tartışmanın ardından anketlere göre Clinton Trump'ın 4-5 puan önüne geçmiş durumda. Aslında ortaya çıkan bu durumun Clinton'ın başarılı seçim kampanyasından kaynaklandığını söylemek de pek mümkün değil. Çok sayıda gözlemci Clinton'ı başkan yapacak tek şeyin Trump'ın Cumhuriyetçi Partiden aday olması olduğunu düşünüyor. Hatırlanacağı üzere Cumhuriyetçi Parti içerisinde Ronald Reagan'ın ilk dönem başkan adaylığı sürecine benzer bir süreç yaşanabileceği tartışılmış, Trump'ın aday gösterilmeyebileceği iddia edilmiş ancak neticede Trump'ın başkan adaylığı kesinleşmişti. Bununla birlikte Cumhuriyetçi Parti içerisindeki tartışmalar son bulmadı.
Bu gece gerçekleştirilecek tartışma Cumhuriyetçi Parti içerisindeki tartışmaları da başka bir seviyeye taşıyabilir, çünkü çok sayıda saygın partili figür Trump'ın adaylığını desteklemediklerini açıkladılar. Bu açıklamaların ardından Trump'ın başkanlık adaylığından çekilmesi üzerine tartışmalar yeniden başladı. Tabii bu noktadan sonra Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayını değiştirmesi oldukça zor görünüyor. Bu bakımdan Trump'ın ikinci tartışmadaki performansı da merak ediliyor. Bu gece Trump'ın tartışmada göstereceği performans Cumhuriyetçi Parti içerisindeki bölünmenin seyrini belirgin bir şekilde etkileyecek gibi gözüküyor. Ve aslında Trump'ın bu geceki tartışmaya dair önemli bir şansı olduğundan bahsediliyor çünkü ikinci televizyon tartışmasında dış politika konularının merkezi bir yerde olması bekleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar