İsimlerle başlıyor terör: DAEŞ ve Müslümanlar, PKK-PYD ve Kürtler

Yıllardır Türkiye’nin sınırında yapılan binlerce tır dolusu silah ve Türkiye’ye düşmanlığı aleni bir örgütün orduya dönüştürülmesi çabası karşısında...

Yıllardır Türkiye’nin sınırında yapılan binlerce tır dolusu silah ve Türkiye’ye düşmanlığı aleni bir örgütün orduya dönüştürülmesi çabası karşısında barışı akıllarının ucundan geçirmeyenler, Türkiye en doğal kendini savunma hakkına başvurunca bir anda barış severlerin havarileri kesildiler.

Bir taraftan barış derken, aynı sitelerde, aynı yayın gruplarında bir bakıyorsunuz, “Afrin’de ölümüne direnişe devam”, “Faşizme karşı savaş” naraları atılmaya devam ediliyor.

Kime karşı direnilecek? Faşizm kimdir? Emperyalizm kimdir? Siz kimsiniz? Bütün kelimelerin anlamına kibrit suyunun döküldüğü tuhaf ama temeli ve niyeti berbat bir söylem…

Esasen PKK terör örgütünün bütün söyleminde herşeyi anlamsızlaştıran, isim ile müsemma arasındaki bağı bir araya gelmezcesine tamamen koparan, algıları hedef alan ilginç bir şiddet var.

Daha önce söylemiştik mesela, elinde silah, köy basıp masum insanları vahşice katlettiği esnada da, intihar eylemine gittiği esnada da “barış” diyor.

Halklar arasında ırkçı bir farkı vurgularken, Kürtler arasında “Türklüğü” bir nefret nesnesi olarak işlerken de “halkların kardeşliği” sözünü bıktırasıya tekrar ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar